Tužilaštvo: Sprečićemo destabilizaciju zemlje

Vesti 29. nov 201517:05 > 17:07
Medija centar Beograd

Srpsko Tužilaštvo saopštilo je u nedelju uveče da će u saradnji s drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

„Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, naglasila je Dolovac.

List Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre dvadesetak dana tražio od Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.