Toalet papir sa znakom "Obraza" u Skupštini Srbije

Vesti 01. dec 201513:09 > 13:17
N1

U toaletu Skupštine Srbije danas se pojavio toaletni papir sa znakom zabranjenog desničarskog pokreta “Obraz”.

Jedan od poslanika, koji je želeo da ostane anoniman, poslao je fotografiju na kojoj se vidi rolna toalet papira sa odštampanim znakom Obraza.

 „To je spontana reakcija građana i narodnih poslanika na rušilački pohod Obraza proteklog vikenda u Novom Sadu. To je jedan sanitarni proboj medijske blokade“, rekao je taj poslanik.

Prema njegovim rečima, pošto je “Obraz” zabranjena organizacija, to znači da ona praktično ne postoji, pa samim tim i simbol te organizacije ne predstavlja ništa i može biti stavljen bilo gde.

Aktivisti desničarskih organizacija SNP Naši i pokreta Obraz, među kojima su bili i pripadnici zabranjenog Nacionalnog stroja, održali su u subotu skup u Novom Sadu na kojem su izrazili podršku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Skup ekstremističkih organizacija uredno je prijavljen, iako je među organizatorima bio i zabranjeni pokret „Obraz“. Ni nakon dva dana iz Ministarstva unutrašnjih poslova N1 nije uspeo da dobije odgovor na pitanje kako je došlo do toga da se odobri skup na kom je kao jedan od organizatora navedena zabranjena organizacija.