Gašić: Volim novinarke koje ovako lako kleknu

Vesti 06. dec 201523:07 > 23:16
Tanjug/Dragan Stanković

Ministar odbrane Bratislav Gašić izneo je neumesan i seksistički komentar na račun novinarke u Trsteniku, koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimatelja. Videvši potez dopisnice B92 Gašić je rekao: "Volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Novinari su čekali ministra za izjavu, a neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vreme napolju, a zatim je, videvši novinarku koja kleči, dodao: „Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“.

Primitivnu izjavu jasno su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Vučić šokiran, Gašić se izvinjava naknadno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran današnjim postupkom ministra odbrane Bratislava Gašića.

„Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojnim ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja“, rekao je Vučić Tanjugu.

„Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu“, dodao je Vučić.

Pošto je u medijima objavljen Gašićev ispad u Trsteniku, on je uputio pisanu izjavu medijima u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu.

„Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam“, naveo je Gašić.

Kako je dodao, on moli i novinarku B92 i sve građane Srbije da mu „veruju da se zbog izjave iskreno kaje“.

Ministar je pozvao novinarku TV B92 i lično joj se izvinio se na onome što je rekao u Trsteniku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Gašićeva izjava izazvala je osudu na društvenim mrežama, a na nju je reagovao i poverenik za zaštitu informacija Rodoljub Šabić. Poverenik je na Tviteru napisao: „Zaista, čak i za naše prilike, neverovatna izjava“.