Kruševački SNS: Novinarka instruisana da isprovocira Gašića

Vesti 09. dec 201514:07 > 15:50
Tanjug/Sava Radovanović

Članovi SNS iz Kruševca, rodnog grada Bratislava Gašića, tvrde da je novinarka B92 Zlatija Labović bila instruisana da isprvocira Gašića, a da je "tajkunsko-mafijaški lobi platio nekoliko miliona evra da se on skloni sa mesta ministra odbrane".

„Snimak koji je preplavio društvene mreže karakteriše nekoliko ogromnih nelogičnosti. Nije praksa da se sa snimanjem otpočne dok se svi ne pripreme. Taj neformalni period se koristi da se oslobodi atmosfera. Zašto niko ne kaže da je gospođa Labović tako zauzela stav da su se i njene kolege zapitale „Šta ova ovo radi?“. Pogledajte na snimku koliko je slobodnog prostora imala. Ona nije direktno isprvocirala ministra, ali bi voleli da znamo kako se naziva takav stav u žurnalistici. Kako bi se vi osećali da neko bude u tom položaju dok gledate pravo u kamere?“, zapitao je Ivan Manojlović, član saveta za informisanje SNS u Kruševcu.

Manojlović tvrdi da je snimanje Bratislava Gašića u neformalnoj komunikaciji sa novinarima bilo unapred dogovoreno.

„Da li je duboko potrešena gospođa Labović ta koja je samo dva dana posle događaja na svom Fejsbuk profilu postavila sliku na kojoj, nasmejana, pozira na groblju, sa stalkom za kameru na ramenima, uz komentar Idem putem… važnija sam od ministra. Ovako fabrikovane laži i podmetnute afere pojedinih medija imaju za cilj destabilizaciju države“, tvrdi Manojlović.

Kruševački naprednjaci smatraju da je premijer Vučić „emotivno pogođen Gašićevom izjavom, a njegova reakcija je drakonska“.

„Gašić nije upotrebio ni pogrdne reči, ni psovku. Nije čak upotrebio ni reč „mrzim“ već „volim“. I on je čovek od krvi i mesa. Izvinio joj se kao da je u najmanju ruku on rekao novinarki da klekne. Kao da ona svojim položajem nije sama ponizila profesiju“, dodaju u SNS-u.

U Gradskom odboru SNS u Kruševcu smatraju da je neumesan komentar samo povod za smenu Gašića, a da pravi razlog leži u jačanju srpske vojske i njene međunarodne vojne saradnje i sa Istokom i sa Zapadom. 

„Kome to smeta taj finansira ove napade“, zaključuju kruševački naprednjaci.

Pročitajte integralni tekst saopštenja, koje je u međuvremenu „nestalo“ sa sajta SNS Kruševca:

SNS se ograđuje od izjave Manojlovića

Srpska napredna stranka saopštila je da izjava Ivana Manojlovića ne predstavlja stav Srpske napredne stranke.

„Koristimo priliku da se ogradimo od takvih tvrdnji“, navodi u saopštenju SNS i dodaje da se Gašić, na nedoličan i nepristojan način obratio novinarki Labović a da SNS pozdravlja to što se javno, i više puta, iskreno izvinio zbog takvog svog postupka.

https://youtube.com/watch?v=nYE_Ho3rowE