Protestovao zbog zagađenja vazduha, kažnjen sa 30.000 RSD

Vesti 10. dec 201509:23 > 09:26
N1

Osnovni sud u Subotici kaznio je volontera Dragana Pečuricu iz Bačke Topole sa 30.000 dinara zbog organizovanja protesta zbog neprijatnih mirisa u Bačkoj Topoli i narušavanja poslovnog ugleda privatne firme AIK u čijem sklopu se nalazi kafilerija Žibel.

Pečurica je prošle godine pokrenuo peticiju, koju je do sada podržalo oko 2.000 građana koji podržavaju njegove zahteve. On je dodao da se žalio na presudu.

„Moja borba se odnosi samo na smrad i ništa drugo, a oni hoće da me unište potpuno: materijalno, duhovno, moralno, a kad mene unište onda će dobiti krila pa se niko više neće buniti u Bačkoj Topoli protiv smrada“, rekao je Pečurica za agenciju Beta.

Dodao je da će, bez obzira na presudu, nastaviti da organizuje proteste u Bačkoj Topoli, na kojima mu se obično pridruži nekoliko desetina građana.

Pečurica je ranije podneo više krivičnih prijava protiv inspektora za zaštitu životne sredine u Bačkoj Topoli i firme AIK Bačka Topola.

Zaštitnik građana pokrenuo je postupke protiv Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalne samouprave Bačka Topola.

Protestna okupljanja zbog zagađenja vazduha, vode za piće, zemljišta i reke Krivaje u opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš već nekoliko godina organizuje grupa građana na čelu sa Draganom Pečuricom.