Borislav Stefanović napustio DS

Vesti 10. dec 201511:08 > 11:11
N1

Borislav Stefanović, dosadašnji potpredsednik Demokratske stranke, napustio je danas tu partiju i narednih dana će registrovati svoj pokret Levica Srbije.

On je tu vest potvrdio na svom Tviter nalogu:

Stefanović je naveo da će narednih dana registrovati pokret “Levica Srbije” i raditi na formiranju poslaničkog kluba.

“Žao mi je što pored svih pokušaja da programski i ideološki promenim DS zajedno sa ljudima koji me podržavaju nisam u tome uspeo. DS nije želela da se promeni u duhu vremena u kojem živimo””, rekao je Stefanović Tanjugu.

Dodao je da je njegov razlog za takav potez isključivo programsko ideološki, ali i zbog nedostatka kadrova i nepostojanja želje da se suoči sa prošlošću.

Kap koja je prelila čašu, kako je rekao, jeste imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

“Nastaviću aktivnosti uz ogromnu podršku na formiranju Levice Srbije i u tom smislu krećemo sa prikupljanjem potpisa, za početak ćemo se registrovati kao pokret narednih dana. Radićemo na formiranju poslaničkog kluba, očekujući izbore na svim nivoima”, rekao je Stefanović.

On je poručio da je to kreiranje nove opozicije sa leve strane političkog spektra koja će raditi beskompromisno na demokratskom obaranju aktuelne vlasti.

Stefanović je nedavno smenjen sa mesta šefa poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije, a potom je bio nezadovoljan izmenama programa stranke jer nisu prošli njegovi ključni predlozi.