Crveni automobil ruši koaliciju u Gornjem Milanovcu

Vesti 10. dec 201511:52 > 11:57
Reuters

Korišćenje crvenog automobila Javnog preduzeća za puteve u Gornjem Milanovcu, koji vozi direktor tog preduzeća i šef lokalnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Jovica Carević, preti da sruši koaliciju sa Novom Srbijom (NS) u tom gradu, potvrdio je i predsednik opštine Milisav Mirković (SPS).

Mirković je na sednici Opštinskog veća rekao da iz SPS postoje zahtevi da se raskine saradnja sa NS zbog čega bi njeni članovi izgubili lokalne funkcije. Prethodno je predsednik SPS u tom gradu, Jovica Carević, optužio funkcionere NS da „iznose laži i neistine o njegovom radu i radu opštinske vlasti u kojoj i sami učestvuju“.

Član Opštinskog veća iz NS Desimir Jovanović već nekoliko nedelja traži da se otvori rasprava o navodnim zloupotrebama u Javnom preduzeću za puteve, na čijem je čelu Carević, i protiv koga je podneta krivična prijava.

„Nadležni organi su utvrdili da je Carević u privatni automobil sipao benzin na račun preduzeća u vrednosti od 114.000 dinara, a da službenim automobilom prevozi stočni koncentrat i mekinje“, rekao je Jovanović.

Carevića je za zloupotrebe prijavio Dragan Kamaljević, član SPS i Opštinskog veća, zbog čega je isključen iz partije. Sada se, kako je predsednik objasnio, čekaju izveštaji tužilaštva.

Carević nije reagovao na optužbe, ali je za agenciju Beta izjavio da je službeni automobil „suzuki“ crvene boje, a da on ima svoj „sitroen“ iste boje i da njegova deca imaju dva crvena automobila.

Vladajuću koaliciju u Gornjem Milanovcu čine SPS, NS i Srpska napredna stranka.