Đukanović: Šutanovac seksistički uvredio službenicu SNS

Vesti 10. dec 201513:36 > 17:48
Tanjug/Marija Petrović

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović optužio je Dragana Šutanovca, poslanika Demokratske stranke, da je seksistički uvredio jednu službenicu u poslaničkom klubu naprednjaka. Đukanović je zatražio smenu ili ostavku Šutanovca.

Đukanović je novinarima u parlamentu rekao da je Šutanovac „najbrutalnije uvredio“ službenicu u poslaničkom klubu SNS Mariju Jovičić, tako što je “lajkovao” tvit jednog tviterasa sadržine „Da li ti klečiš na sastancima SNS?“.

„“Razlika između Šutanovca i Bratislava Gašića, koji je razapet zbog uvrede novinarki, jeste što je Šutanovac to uradio svesno”“, rekao je Đukanović, koji tvrdi i da je Šutanovac umesto izvinjenja Mariju Jovičić “blokirao”.

„Šutanovac je ovo umišljajno i svesno uradio i pitam da li će odgovarati za ovako nešto“”, upitao je Đukanović.

Šutanovac se izvinio zbog „lajka“

Dragan Šutanovac rekao je posle optužbi Vladimira Đukanovića da je njegov „lajk“ na poruku jednog tviteraša o službenici u poslaničkom klubu SNS bio – greška, i da se zbog toga još ranije izvinio. Šutanovac je novinarima u parlamentu rekao da je u pitanju greška i ništa više.

„Ovde se radi o nepristojnoj i nevaspitanoj osobi koja je na volšeban način zaposlena u Skupštini Srbije o čemu su mediji već pisali. Hteo sam da je blokiram, jer sa botovima ne komuniciram. Grešku sam ispravio i dotičnu blokirao“, objasnio je Šutanovac.

Mihajlović: Neprimeren postupak Šutanovca

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović osudila je postupak Šutanovca ističući da se on na vrlo neprimeren način obratio službenici u poslaničkom klubu SNS-a.

“Nedopustivo je da se bilo ko, a naročito narodni poslanik u Skupštini Srbije i bivši ministar na ovaj, vrlo neprimeren, način obraća bilo kojoj ženi. Kao neko ko brani prava žena posebno sam iznenađena postupkom Šutanovca koji se zalaže za to da se svim nasilnicima, pa i onim nad ženama, oduzima legalno oružje, iako je to predviđeno kao obaveza u postojećim propisima“, istakla je Mihajlović.

„Tako da ne znam da li on to brani ili napada žene“, kaže Mihajlović koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije.

Mihajlović dodaje da i taj slučaj pokazuje da treba još mnogo toga da uradimo i učinimo zajedničke napore kako bi se promenio odnos prema ženama.