B92 podnosi prijavu zbog zlostavljanja novinarke

Vesti 10. dec 201517:34 > 17:41
Logo

Advokatski tim B92 podneće krivičnu prijavu protiv odgovornih za zlostavljanje novinarke Zlatije Labović.

Ivan Manojlović iz kruševačkog SNS juče je optužio novinarku B92 da je isporovocirala Bratislava Gašića da je uvredi.

B92 protestuje povodom napada na novinarku Zlatiju Labović, koji traju već danima nesmanjenom žestinom na društvenim mrežama, ali i na stranačkim konferencijama za štampu, kao što je to bio slučaj na konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Kruševcu.

„Ministar Bratislav Gašić uvredio je našu novinarku, a svoj postupak ocenio je kao sraman i skandalozan, i za isti nije tražio opravdanja. Nakon toga, međutim, porukama na društvenim mrežama, navodima na konferencijama za štampu, pojedinci Gašiću nalaze opravdanja, a Zlatiju Labović optužuju da je novinarsku profesiju ponizila sama, da je Gašićev komentar isprovocirala, i sve to radi „destabilizacije države“ u interesu „tajkunsko-mafijaškog lobija“, navodi B92. 

Kako piše u saopštenju, ono što Zlatija Labović u danima nakon Gašićeve uvrede doživljava, poprima razmere zlostavljanja.

„Našu novinarku vređaju najprostačkijim uvredama, nanose joj se bol i patnja, istrajava se u ogoljenoj mizoginiji i diskriminaciji, sve sa ciljem da se, i ona lično, ali i novinari i mediji generalno, zastraše i kazne zbog onoga što se Gašiću desilo“. 

B92 ukazuje da je zlostavljanje u Srbiji krivično delo.

„Protiv onih koje smatramo odgovornima podnećemo krivične prijave, a od nadležnih očekujemo da, u skladu sa svojim ingerencijama, preduzmu sve što je neophodno kako bi se zlostavljanje Zlatije Labović zaustavilo“.