Kruševljani odani Gašiću, za sve krive novinarku

Vesti 10. dec 201517:53 > 18:07
N1

Kruševac, nekada prestonica Srbije, danas centar afere. Sa jedne strane, osuda postupka ministra Gašića, sa druge podrška koju dobija iz rodnog grada. Direktori tri najveća preduzeća Rasinskog okruga čak pišu pismo premijeru u kome navode da su zabrinuti kako će se Gašićev odlazak odraziti na život zaposlenih i njihovih porodica i na Vojsku Srbije.

Ispred sedišta SNS u Kruševcu nemoguće je naći mesto za parking, a unutra, nemoguće je naći sagovornika.

„Ne znam šta da Vam kažem, stvarno ne znam. Niko nije bio danas ovde. Samo sekretar jutros“, kaže sekretarica Gradskog odbora SNS.

Da li su kruševački naprednjaci spremni da se suprotstave lideru stranke Aleksandru Vučiću, koji je nakon skandalozne izjave Gašića najavio njegovu smenu, niko nije hteo zvanično da komentariše. Ima li podele među članovima SNS zbog slučaja Gašić? Ne zna se da li su u tom stavu jedinstveni, ali jesu u odluci da se ne javljaju na telefon i ne daju izjave.

Rukovodstvo stranke sada neće da kaže, ali članovi rado govore o tome kako su razumeli incident u kome je Gašić uvredio novinarku Zlatiju Labović.

„Ja se izvinjavam što moram da kažem, i Vi ste novinar, mogla je novinarka lepo da stane“, smatra član kruševačkog SNS-a Milojko Jovanović.

N1: Inače novinari tako stoje jer nisu organzovani događaji i nemaju gde da stave mikrofone. Na svim terenima je tako.

Jovanović: Ja mislim da je ona sama, to nije snimljeno, rekla ova mi poza najviše odgovara.

N1: Kako nije snimljeno, kad se sve vreme snima?

Jovanović: Taj deo nije snimljen. Zna se da je bilo to.

N1: Ko to zna?

Jovanović: Pa znam ja.

N1

N1: Vi ste bili tamo?

Jovanović: Pa nisam, ali sam čuo.

N1:Drugi kažu da toga nije bilo.

Jovanović: Drugi sigurno su iz Demokratske stranke, žuto obojeni.

N1: Znači, po Vama je u redu to što je rekao ministar?

Jovanović: Pa nije u redu, ali ljudski je pogrešiti, ljudski se izvinuti.

N1: Izviniti ili izvinuti?

Jovanović: Izvinuti, da, da.

Ovaj član SNS za sebe kaže da je oficir u penziji koji je odan Bratislavu Gašiću. Kuća porodice Gašić u istoj je ulici, odmah preko puta SNS i na njega ovde gledaju kao na komšiju.

„Cela ova Obilićeva ulica je kupovala kafu od njega, tako je počeo. Mi smo prijatelji“.

U Kruševcu je poznat od prodaje kafe, preko medija i drugih privatnih poslova, a pripisuju mu uticaj zbog koga oni koji imju šta da mu zamere nerado javno govore. Postoje tvdnje da se odanost Gašiću danas u Kruševcu pokazuje i potpisivanjem peticija, između ostalog i u Predškolskoj ustanovi.