Sindikati "Sloga": Radnici pod pritiskom da podrže Gašića

Vesti 11. dec 201509:27 > 09:33
Tanjug/Marko Đoković

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije su osudili prikupljanje potpisa protiv smene ministra odbrane Bratislava Gašića i upozorili da se radi o pritisku poslovodstava na zaposlene uz pomoć čelnika nekih sindikata. "Sloga" napominje da su radnici zaplašeni da će ostati bez posla ako ne stanu uz Gašića.

Sloga upozorava da nema govora o nekakvom samoorganizovanom prikupljanju potpisa, već da se radi o pritisku poslovodstava na zaposlene, a da se radnici plaše da će ostati bez posla i egzistencije ukoliko ne stanu iza Gašića.

„Za nas je potpuno neprimereno i sramno da se na ovakav način vrši pritisak u korist nekoga ko je na jedan primitivan, kafanski i nedopustiv način javno vređao, a sada od žrtve pokušava da napravi krivca“, navodi se u saopštenju Udruženih sindikata „Sloga“.

Sindikati traže da se prikupljanje potpisa protiv smene Gašića, poput onog u kruševačkom Trajalu, prekine, „jer nije posao sindikata da brani neodbranjivo, niti poslodstva firmi da vrši političko-ekonomski pritisak na zaposlene“.