Bugarski: U Pokrajini samo 180 zaposlenih višak

Vesti 11. dec 201511:36 > 11:39
N1info

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je da pokrajinski javni sektor ima višak od oko 180 zaposlenih. Kako kaže, najveći višak je u upravi Novog Sada, gde je regoistrovano 600 prekobrojnih.

Bugarski je rekao da broj zaposlenih u javnom sektoru u Pokrajini govori da su gradovi i opštine u Vojvodini bili racionalni prilikom upravljanja kadrovima i da ima i oko 400 radnih mesta manjka.

„Pored toga što je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave identifikovalo oko 1.500 radnih mesta kao višak, identifikovano je i oko 400 manjka“, rekao je Bugarski za Radio televiziju Vojvodine.

Kaže da Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u državnim organima, sistemu javnih službi, autonomnoj pokrajini i lokalnim samoupravama, mora biti sprovedena do početka februara 2016. godine, al da je Pokrajina taj posao u velikoj meri već obavila 2012. godine.

Bugarski је dodaо da s druge strane, Grad Novi Sad ima najveći višak zaposlenih i da će broj radnih mesta morati da se smanji za oko 600.

„Ceo sistem Pokrajine podrazumeva 87 institucija uključujući Srpsko narodno pozorište, Arhiv Vojvodine, Dnevni list Mađar so… Imamo višak od oko 180 zaposlenih u odnosu na 4.596 koliko nam je utvrđeno kao maksimalan broj“, rekao je Bugarski i dodao da nije pitanje za Beograd koliko zaposlenih treba da bude u kojoj opštini.

Prema njegovim rečima, odnos Beograda prema Vojvodini je i dalje „maćehinski“.

„Kada gledamo načine na koje je moguće sprovesti racionalizaciju radnih mesta u javnom sektoru, onda ovo rešenje i nije baš najbolje jer nije nam uvek u interesu da odu oni ljudi koji imaju najviše iskustva. Time može da se desi da građani budu pogođeni jer neće imati kvalitetnu uslugu“, rekao je Bugarski.

Dodao je da je u Vojvodini 2012. godine sprovedene racionalizacija sa ljudima koji su želeli da odu u penziju.