Ispisani grafiti Islamske države u Zubinom Potoku

Vesti 11. dec 201514:33 > 14:38
AFP

U Zubinom Potoku, na severu Kosova, u noći između srede i četvrtka, nepoznati počinilac je na potpornom zidu, pored magistralnog puta kod hidrocentrale Ibar Lepenac, ispisao grafite Islamske države - ISIS, prenosi TV Most.

Rukovodstvo opštine Zubin Potok na čelu sa predsednikom Stevanom Vulovićem, najoštrije osuđuje ovaj čin i apeluje na međunarodnu zajednicu, kao i na organe reda da se ovakvim nedelima stane na kraj.

„Građani Zubinog Potoka zaslužuju mir, stabilnost i prosperitet, te ovakva nedela koja izazivaju paniku ne smeju se dešavati ne samo kod nas, već nigde u svetu“, navodi se u saopštenju portparola opštine Zubin Potok Srđana Vučinića.

Krajem novembra grafiti Islamske države ispisani su i na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice, u mulitietničkom naselju Bošnjačka mahala. Grafiti su bili ispisani i na zgradi Telekoma Srbija u Kosovskoj Mitrovici, na nekim privatnim kućama čiji su vlasnici Srbi i na pojedinim betonskim ogradama u ovom naselju.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je tada Tanjugu da je policija obavila uviđaj, fotografisala grafite i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.