Vučić i Stefanović: Gašić će brzo biti smenjen

Vesti 11. dec 201516:59 > 17:03
Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar odbrane Bratislav Gašić će biti smenjen veoma brzo, jer je odluka doneta i neće se menjati, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje kako komentariše akciju pojedinih direktora namenske industrije Srbije, koji peticijom traže da se ministar odbrane ne smeni, rekao da ne zna ko od koga traži i šta traži i naglasio da je odluka o smeni doneta.

„Razumem te ljude, jer je Gašić uradio dosta za tu industriju, ali odluka je doneta i neće se menjati. Ja 50 puta merim pre nego što sečem. Kada se odluka donese ona se sprovodi u delo. I biće veoma brzo sprovedena“, poručio je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je izvesno da njegov kolega u vladi, Bratislav Gašić, više neće biti ministar.

Stefanović je na pitanje novinara u Skupštini kada će na dnevni red doći Gašićevo razrešenje, odgovorio da je premijer Aleksandar Vučić izneo svoj stav i da je, kako je rekao, svima sve jasno.

„“Mislim da je to nešto o čemu više nema uopšte potrebe da bilo ko raspravlja. Svaki pokušaj da se na bilo koji način iskrivi to što je premijer rekao, ili da se drugačije predstavi, ne predstavlja ni mišljenje SNS, a ni stav premijera“, rekao je Stefanović.

To nije stvar koja može da se dogodi preko noći, jer ne bi bilo dobro za sistem, rekao je on i podvukao da je izvesno da će se to dogoditi.

Gašić je nedavno u Trsteniku rekao ““da voli novinarke koje lako kleknu”“, kada je novinarka B92, da ne bi smetala kolegama koje snimaju, klekla ispred ministra sa mikrofonom, na šta je reagovao premijer, rekavši da Gašić posle toga više ne može da bude ministar.

Pojedini poslanici opozicije izrazili su sumnju da će Gašić biti smenjen, dok je Janko Veselinović iz Pokreta za preokret rekao da će, ukoliko Gašić ne podnese ostavku do ponedeljka, biti prvi poslanik koji će potpisati njegovo razrešenje.