Borislav Stefanović ne vraća poslanički mandat

Vesti 11. dec 201521:53 > 21:54
N1

Dojučerašnji poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je da, iako je i zvanično istupio iz redova DS-a, neće vratiti poslanički mandat.

„Taj mandat sam zaslužio. Dobio sam najviše glasova na stranačkim izborima, a mnogi unutar te stranke su dobili mandat zbog mog zalaganja. Neki od njih bi možda meni trebalo da vrate mandate, a ne ja njima“, rekao je Stefanović gostujući na B92.

Prema njegovim rečima, ovo nije slučaj cepanja DS, jer bi se to, kako je rekao, dogodilo kada bi polovina predsedništva otišla. DS se, kako je primetio, ne cepa, već se od te stranke otpada.

„DS je otišao od mene, ne ja od nje. Odlazak je posledica neslaganja s politikom i s programom DS. Oni žele da idu centrističkom linijom i da zadrže kadrove“, rekao je Stefanović i dodao da tamo ima sjajnog sveta, ali i „da su mnogi skrajnuti“.

Stefanović je odbacio spekulacije da ga plaća premijer Aleksandar Vučić. „Kako da me plaća Vučić kad mi je to najveći politički protivnik. Mi zajedno samo možemo da odredimo datum kada ću da ga ispratim s premijerskog mesta“, poručio je Stefanović.

Stefanović je rekao da je godinu i po dana pokušavao da popravi DS, i izvinio se građanima što nije uspeo, poručivši da toj stranci želi sve najbolje.