LDP: Budžet ponizio i oštetio građane Vojvodine

Vesti 13. dec 201511:24 > 11:26
Logo

Budžet za 2016. godinu je, kao nijedan od donošenja novog Ustava do danas, ponizio i oštetio građane Vojvodine, smatra predsednik Pokrajinskog odbora Liberalno demokratske partije Predrag Patić.

„Nikada manje novca, daleko ispod spornih sedam odsto, biće opredeljeno za budžet AP Vojvodine, subvencije poljoprivredi će se prepoloviti u odnosu na ovu godinu, čemu treba dodati i najvaljeno drastično smanjivanje budžeta lokalnih samouprava“, rekao je Patić a navodi se u saopštenju.

Po njegovoj oceni, na ovaj način je vladajuća većina u Srbiji jasno pokazala svoj odnos prema Vojvodini. „Nema opravdanja za nepoštovanje Ustava koji su sami podržali“.

„Tužno je to što će za nepunih mesec dana svi koji su formirali ovakav odnos preplaviti Vojvodinu i ubeđivati Vojvođane da je baš to što je Vojvođanima potrebno. Na sve, Pokrajinski odbor LDP odgovara jasnim programom kojim bi Vojvodina dobila veće nadležnosti, izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast i izvorne prihode, što će obezbediti efikasnu regionalnu upravu kakva postoji u uspešnim demokratskim i decentralizovanim zemljama“, navedeno je u Patićevoj pisanoj izjavi koju je prenela LDP.