U četiri grada zapaljeni automobili kosovskih institucija

Vesti 13. dec 201512:23 > 15:24
Tanjug

U četiri grada na Kosovu nešto pre ponoći zapaljena su četiri vozila koja pripadaju institucijama Kosova. Odgovornost preuzela grupa građana koja podržava pokret Samoopredeljenje.

U Prizrenu je zapaljeno vozilo koje pripada Apelacionom sudu Priština, u Peći vozilo Suda za prekršaje u tom gradu, u Mitrovici automobil Poreske administracije Kosova i u Gnjilanu vozilo Osnovnog tužilaštva.

„Policija Kosova sprovodi intenzivnu istragu u što bržem otkrivanju počinilaca, a smatra se da su požari namerno podmetnuti“, navodi se u saopštenju i dodaje da prvi rezultati istrage ukazuju da su u pitanju dobro koordinisane i centralizovane akcije.

Odgovornost preuzela grupa građana koja podržava Samoopredeljenje

Grupa anonimnih građana koji podržavaju Pokret Samoopredeljenje i lidera Aljbina Kurtija, preuzela je danas odgovornost za podmetanje požara u četiri automobila insitucija Kosova.

„Vlada Kosova na čelu sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem je kolaboracionistička, u zatvoru velike sigurnosti drži Aljbina Kurtija i hapsi najbolje sinove našeg naroda. Istovremeno, paralelne strukutre koje su okupirale Kosovo, protiv njih vlada ne sme da preduzma mere, dok poslanike koji štite domovinu i dostojanstveno goni kao nekadašnji jugoslovenski režim“, navodi se u saopštenju za medije grupe anonimnih građana.