Zlatija Labović: Ne izlazi mi se iz kuće nakon uvrede Gašića

Vesti 14. dec 201512:06 > 12:09
Screenshot

Novinarka Zlatija Labović koju je ministar Bratislav Gašić pre nedelju dana izvređao u Trsteniku ima problem da izađe iz svoje kuće, dok kruševački naprednjaci i njihovi istomišljenici na društvenim mrežama nastavljaju da je vređaju.

„Sinoć sam bila u krugu kolega koji su me izvukli napolje. Primetila sam da se osećam nelagodno kada me neko zagleda. U jednom trenutku sam videla dvojicu muškarca kako pričaju i okreću se ka meni. Pomislila sam da je moguće da komentarišu događanja od prethodnih dana i da su me prepoznali. Što bi se inače toliko osvrtali i zagledali?”, kaže ona za sajt Cenzolovka.

Dodaje da je nervira to što sada, mnogo više nego ranije, obraća pažnju na okolinu.

„Danas mi je bilo nelagodno kada su mi ljudi prišli, pružili ruku, uputili reč podrške i hvale. Znam da deluje suludo, ali tako je. Majka mi je predložila da odemo do pijace da kupimo nešto, ali rekla sam joj: ‘Nemoj, molim te! Drugi put ćemo‘. Ne bih tamo da se pojavljujem da ne izazivam lavinu reakcija. Nisam navikla da budem u centru pažnje.“

Ipak, Zlatija kaže da primećuje da se situacija polako smiruje i da veruje da će se sve ubrzo vratiti u normalu.

Govoreći o uvredama koje dobija preko društvenih mreža ističe da su napadi uglavnom anonimni i lišeni čak i elementarne pristojnosti.

„Ne dobijam pretnje telefonom, niti u neposrednom kontaktu sa ljudima. Sva moja interakcija s lokalnom zajednicom svodi se na uvredljive poruke i provokacije putem društvenih mreža. Radi se o seksističkim uvredama u kojima ima govora mržnje i psovki”, navodi ona.

Kako ističe, ima utisak da pojedinci žele da je isprovociraju, da im odgovori I odreaguje. ”Ja, međutim, smatram da je tišina, ćutanje, najbolja odbrana. Moram da istaknem da dobijam daleko više poruka podrške nego ovakvih poruka.”