Organizator međunarodnih krijumčara droge uhapšen u Beogradu

Vesti 14. dec 201512:52 > 12:55
REUTERS/Eric Gaillard/Ilustracija

Pripadnici MUP-a presekli su lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator K.R. (51) uhapšen u Beogradu.

U saopštenju MUP-a ističe se da je u više zemalja Evrope i sveta od ove krimanalne grupe zaplenjeno 4,1 kilogram kokaina i 3,1 kilograma heroina.

Osumnjičeni K.R. je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu, pronalazio i angažovao državljane Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla.

Početkom 2015. godine angažovana je M.K. državljanka Srbije, da iz Ekvadora za Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta. Prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina uhapšena je na aerodromu Gvajakil u Ekvadoru.

Sredinom ove godine angažovan je M.M. Takođe srpski državljanin da iz Indije preko Mađarske u Evropu, prokrijumčari određenu količinu heroina. Osumnjičeni je uhapšen na aerodromu Ferenc List u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina.

U septembru je uhapšeni K.R. za potrebe krijumčarenja narkotika, angažovao D.S. koja je preko Istanbula pokušala da u Evropu prokrijumčari kokain. U saradnji sa policijom Turske, osumnjičena je uhapšena na aerodromu Ataturk u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina.

Tokom novembra 2015 godine angažovana je Ž.S.koja je otputovala za Mozambik po heroin. Nakon razmene podataka sa policijom Belgije ona je uhapšena po dolasku u Brisel i kod nje je pronađeno dva kilograma heroina.