Lončar: Nije bilo propusta sa Kornicovim podacima

Vesti 25. dec 201510:51 > 10:56
Tanjug/Marko Đoković

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da ne misli da je bilo propusta sa njegove strane kada je reč o izdavanju dokumentacije Aleksandra Kornica iz zdravstvene ustanove "Laza Lazarević", ali da je postupak po prijavi poverenika Rodoljuba Šabića proces koji mora da bude obavljen jer zakon važi za sve.

„Država funkcioniše i nema šta da se komentariše. To je proces koji mora da se uradi i svaki komentar bio bi suvišan i predstavljao bi mešanje“, rekao je Lončar.

On je upitao i kako niko nije zainteresovan za to ko zloupotrebljava Aleksandra Kornica i ko će sutra odgovorati za eventualne posledice.

„Ja sam pokušao da skrenem pažnju i skinuo sam odgovornost sa sebe za sve što se bude dešavalo“, rekao je ministar zdravlja.

Lončar je rekao i da ne misli da je bilo propusta.

„Da mislim, ne bih to uradio, ali nije dovoljno šta ja mislim nego ono što će reći državni organi“, rekao je Lončar.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Klinike „Dr Laza Lazarević“ i direktorke Slavice Đukić Dejanović, kao i ministra zdravlja Zlatibora Lončara posle okončanog nadzora pokrenutog povodom pojavljivanja podataka i dokumenata o zdravstvenom stanju Aleksandra Kornica u emisiji TV Pink.