Deda Mrazovi na motorima razdelili paketiće

Vesti 26. dec 201515:40 > 15:42
Tanjug/AP, Darko Vojinović

Više od 300 motociklista obučeno u odela Deda Mraza došlo je na motorima u Ustanovu za decu i mlade "Sremčica" i podelilo im novogodišnje paketiće. Pored paketića, ove godine motociklisti su za decu pripremili koncert iznenađenja.

Posle tradicionalnog okupljanja ispred Skupštine grada, impozantna kolona motociklista se uputila ka Sremčici, gde su ih sačekali razdragani korisnici, brojni sugrađani, komšije i prijatelji doma.

Direktorka te ustanove Milka Milovanović Milić podsetila je da devet godina za redom Asocijacija BJBikers nesebično pruža podršku korisnicima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ i, kako je rekla, hrabri nadu u njima da iskorače ka zajednici i budu njen deo.

Ona se zahvalila bajkerima i svima koji podržavaju rad te ustanove u nameri da stvore tolerantnije društvo i bolje mesto za život osobama sa intelektualnom ometenošču.

Tradicionalno od 2007. godine, svake poslednje subote u kalendarskoj godini, više stotina motociklista obučenih u Deda Mraz odela okuplja se ispred Skupštine grada Beograda i odlazi do doma u Sremčici gde deci ometenoj u razvoju pre svega donose radost.