Stefanović: Jedna novinarka će da kaže da je navodno praćena

Vesti 09. jan 201611:00 > 11:07
Tanjug/Oksana Toskić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da stabilnost koju Vlada uspeva da sprovede u Srbiji ne odgovara svima.

On je rekao da to ne odgovara ni na unutrašnjem planu, navodeći da postoje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni, iako, kako kaže, za to nema dokaza.

„Poslednji primer koji hoću da navedem – raspolažemo podacima da će nekoliko lica pokušati da lažnim prijavama protiv Ministarstva unutrašnjih poslova tvrde lažno da su praćeni neki novinari u Republici Srbiji. Jedna novinarka, koja je novinarka još iz vremena Slobodana Miloševića, dakle duže vreme novinarka u Srbiji, kazaće da je navodno praćena i to treba da se pojavi uskoro, za narednih nekoliko dana“, rekao je Stefanović.  

„Predstavnik jednog novinarskog udruženja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i da to kaže kao jednu skandaloznu stvar, iako ne postoje nikakvi dokazi niti se to ikada dogodilo“, dodao je.

Kako je istakao, zbog toga će reagovati tužilaštvo, sprovešće se procedura i institucije će da urade svoj posao.

Srbija vodi miroljubivu politiku

Nebojša Stefanović je istakao da će Srbija nastaviti da vodi miroljubivu politiku u regionu, ali da neće trpeti nikakav vid agresije.

„Mi ćemo nastaviti da vodimo odgovornu politiku i prema našim građanima i prema regionu i nećemo dozvoliti da nas bilo ko ponižava i da gazi naše dostojanstvo“, kazao je Stefanović za RTS, komentarišući nedavne izjave hrvatskog ministra odbran Ante Kotromanovića. 

„Ne znam da li oni misle da će Srbija stajati mirno i čekati da se na bilo koji način neko naoružava, da mi čekamo i trpimo sa strane bilo koji vid agresije“, kazao je Stefanović.  

Ministar Stefanović je hrvatskoj strani poručio: „Naoružavajte se koliko god želite, radite šta hoćete, Srbija će voditi mioroljubivu politiku i raditi svoj posao“.  

Ministar odbrane odlazeće hrvatske vlade Ante Kotromanović izjavio je da Hrvatska, kao članica NATO-a, ima pravo da razvija sopstvene sisteme i sredstva za odbranu, ali da nema nikakve neprijateljske namere prema Srbiji.