Vesić: Klizišta kod Sopota biće sanirana do kraja maja

Vesti 12. jan 201614:13 > 14:16
N1

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će radovi na sanaciji dva klizišta u opštini Sopot biti završeni do kraja maja ove godine i da je u njihovu sanaciju uloženo više od 65 miliona dinara.

Vesić je kazao da sanacija klizišta, na lokalnom putu Babe – Guberevac u opštini Sopot, podrazumeva izgradnju dva potporna zida – jedan dužine 40 metara i visine od pet metara, drugi dužine 28 metara i visine od šest metara.

„Ovo klizište je veoma važno i urgentno je zato što je čitav jedan kraj Sopota odsečen od svoje najbliže veze prema Barajevu“, kazao je Vesić.

Vesić je rekao da će po završetku radova na sanaciji uslediti asfaltiranje puta Babe – Guberevac, čime će put od Sopota do Barajeva biti kraći za 12 kilometara.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kazao je da su klizišta nastala u majskim poplavama 2014. godine i da se njihovom saniranju pristupa „na odgovoran način“.

„Ovo je četvrto po redu klizište gde smo imali saobraćajnu infrastrukturu koja je bila devastirana i mi smo uspeli sanacijom saobraćajnice da stavimo u funkciju“, kazao je Mladenović.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević kazao je da će u narednom periodu biti rešeno i pitanje vodosnabdevanja.

„Mi smo u opštini Sopot obezbedili zemljište na kojem će biti izgradjeni rezervoari“, rekao je Milosavljević i dodao da u Guberevcu gradjani nemaju gradsku vodu.

„Za opštinu Sopot bitan je potisni cevovod za koji se izdvaja 200 miliona dinara… Taj cevovod je značajan u ovom trenutku jer rešava pitanje vodosnabdevanja, dok ne dođe makiška voda“, kazao je Milosavljević.