Vučić: Niko ne može da okrivi narod da je genocidan

Vesti 25. mar 201618:44 > 18:47
Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je na predizbornom skupu te stranke u Šapcu, da niko ne može da okrivi narod da je genocidan.

„Poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ali niko ne može da nam zabrani da volimo Republiku Srpsku. Nikome nećemo dozvoliti da upire prst u naš narod i govori da je zločinački, genocidan, ovakav ili onakav. Naš narod je pošten i vredan“, rekao je Vučić u sportskoj hali „Zorka“ u Šapcu.

Skupu je u hali prisustvovalo oko 7.000 ljudi, a ispred je ostalo još nekoliko hiljada pristalica SNS-a.

Vučić je kazao da su Srbijom do 2012. godine upravljale interesne grupe i tajkuni, ali da je to sprečeno u poslednje četiri godine.

„Srbijom i mnogim gradovima u Srbiji upravljale su mnoge interesne grupe i tajkuni, ali oni nikada više neće upravljati Srbijom. Pošten svet će odučivati ko će upravljati. Oko tog pitanja nema kompromisa. U ovoj zemlji vladaće institucije. Pošteni ljudi će vladati i živeti pošteno, a lopovi, zna se gde im je mesto“, rekao je Vučić.

Predizbornom skupu prisustvovali su i predstavnici koalicionih partnera SNS-a, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Ljajić je kazao da simpatizeri i članovi koalicije okupljene oko SNS-a ne treba da se baƒve istarživanjima javnog mnjenja, jer ona služe da ih „uljuljkaju“.

„Nemojmo verovati u istraživanja jer time žele da nas uljuljkaju i da pomislimo da je sve već gotovo. Tema izborne kampanje, što se nas tiče, jeste smanjenje nezaposlenosti, procenta siromašnih, povećanje proizvodnje i izvoza. Naši protivnici nemaju nijedno rešenje, a ujedinili su se tako što im je glavni neprijatelj Aleksandar Vučić. To ih je ujedinilo. Srbiji ne trebaju više podele, niti svađe“, rekao je Ljajić.

Vulin je kazao da do pre 12 godina deca radnika i seljaka nisu imala nikakvu nadu i dodao da vladu koju vodi Aleksandar Vučić neće voditi tajkuni i strani ambasadori, jer je „prošlo vreme tajkunske vlasti i pljačkaške privatizacije“.