NPSS protestovao ispred Vlade Srbije, tužiće Stefanovića

Vesti 27. mar 201610:45 > 18:40
N1

Nezavisni policijaski sindikat Srbije organizovao je protest ispred Vlade Srbije, nezadovoljni svojim statusom i odnosom Vlade prema policajcima i bezbednosnom sistemu Srbije. Kao uzrok praktično nikakvog odziva pritiske na njihove članove, a od političkih srtanaka podržao ih je samo pokret Dosta je bilo.

Ozvučenje i zastave bile su spremne u zakazano vreme, ali je tek desetak članova Sindikata došlo na protest ispred zgrade Vlade. Predsednik sindikata Momčilo Vidojević navodi da je orgoman pritisak na ljude na terenu da ne učestvuju u protestu kao i da su im tokom noći zapečaćene prostorije.

“Ja zaista u filmovima to nisam video da za nama izađe (načelnik Sektora finansija u MUP-u Srbije) gospodin Drago Bjelica, da pokuša sa nama fizički da se obračuna, da nam vreća porodicu rečima: majku, oca, ubi, prebi, ovo vam je posednje mrtvi ćete biti… To je strašno. U toku sutrašnjeg dana će ići krivične prijave protiv ministra (Nebojše) Stefanovića i njegovh saradnika”, najavio je Vidojević.

Drago Bjelica iz MUP-a ne odgovara na pitanje zašto su zapečanjene prostorije Sindikata, ali najavljuje tužbu protiv Vidojevića, zbog kako navodi, niza neistina koje je izneo.

“Apsolutno je netačno da sam bilo kome pretio hapšenjem i zatvorom, da sam ikoga nazivao lažovom i lopovom, a za to postoje i brojni svedoci. Gospodin Vidojević je pokušao da izazove incident po već oprobanom i samo njemu znanom metodu, ali ni ja ni članovi komisije, koji su bili prisutni prilikom otvaranja prostorija koje je nekada koristio NPš, nismo naseli na njegovu provokaciju”, naveo je Bjelica.

Današnjem protestu nezadovoljnih policajaca priključio se i pokret “Dosta je bilo” Saše Radulovića.

“Partokratija izjeda sve segmente društva i očigledno je policija je sada na tapetu. Dovode se nesposobni kadrovi na vrh policije, kriminalne strukture su tu i ovo je protest protiv svega toga”, poručio je Radulović.

U Sindikatu ipak navode da njih ne interesuje politička kampanja i da su pisma sa zahtevima za podršku uputili na adrese više od 50 stranaka u Srbiji.