Nacionalna štedionica: Epilog

Vesti 29. mar 201609:21 > 09:25
REUTERS/Đorđe Kojadinović

U ovonedeljnom izdanju Istinomer "Amnezije" pratimo konačnu, treću, fazu raspleta slučaja Nacionalne štedionice.

Pred vama se nalazi period u kojem se konačno saznalo ko se sve krije iza of šor firmi sa tropskih ostrva i ko su sve, imenom i prezimenom, akcionari ove, navodno, „državne“ banke.

Saznaćete i na koji je način udeo „malih akcionara“ u vlasništvu Nacionalne štedionice rastao, kao i koliko su na posletku ti mali akcionari zaradili od prodaje Nacionalne štedionice.

Takođe, na slučaju Nacionalne štedionice možete pratiti i kako su kulminirali sukobi na relaciji Demokratska stranka – G17 plus, odnosno Božidara Đelića i Mlađana Dinkića, koja je bila uloga Aleksandra Vučića, kao i koliko je vremena trebalo Mlađanu Dinkiću da se odluči da li će prodati državni udeo u Nacionalnoj štedionici ili ne.

Interesantno je ispratiti i kako su političke promene do kojih je došlo nakon ubistva premijera Zorana Đinđića uticale na to da slučaj Nacionalne štedionice nikad ne postane predmet istrage, kao i podsetiti se na šta je sve u privatizaciji Nacionalne štedionice upozoravala vladina Agencija za borbu protiv korupcije i njena predsednica Verica Barać.

Kao i uvek do sada, ekipa Istinomer „Amnezije“ u potpunosti se oslonila na javno dostupne izvore o slučaju Nacionalne štedionice kako bi vam pružila priliku da vidite na koji su način mediji kreirali sliku o dešavanjima u njoj, što je u ovom slučaju od naročite važnosti.

Više o projektu Istinomer „Amnezije“ možete pročitati ovde.