Mihajlović: Tri milijarde dinara za odbranu od poplava

Vesti 31. mar 201615:58 > 16:00
Tanjug/ Rade Prelić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je Vlada Srbije do sada uložila više od tri milijarde dinara u odbranu od poplava.

Mihajlović je tokom obilaska Ljiga, gde je uređeno korito reke uništeno u poplavama 2014. godine, rekla je da su Srbijavode imale u prethodne dve godine 304 gradilišta.

Prema njenim rečima, samo u Ljigu je uloženo 90 miliona dinara u uređenje više od tri kilometara korita reke Ljig.

Direktor preduzeća Srbijavode Goran Puzović podsetio je da je korito reke Ljig bilo uništeno tokom maja 2014. godine u dužini od četiri kilometra.

„Promenili smo celu tehnologiju i završili skoro četiri kilometra. Ostala je još leva strana u dužini od 200 metara i to će biti završeno u naredna dva meseca“, naveo je Puzović.

On je dodao da Srbijavode planiraju i sređivanje uzvodnih i nizvodnih delova u blizini poljoprivrednih površina kako bi se i tu sprečile poplave.

Mihajlović je danas u Ljigu obišla i rekonstruisanu Osnovnu školu „Sava Kerković“, kojoj je zbog prokišnjavanja bio neophodan novi krov.

Vrednost izvedenih radova je 24 miliona dinara i to su prvi radovi otkada je škola izgrađena 1983. godine. Tu školu pohađa 465 dece.