Vučić: Svi su se ujedinili protiv nas

Vesti 31. mar 201618:33 > 18:38
Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da su se protiv liste te partije i Vlade na čijem je čelu ujedinili svi iz opozicije, od kojih "neke podržavaju tajkuni, a neke Hag".

Vučić je na predizbornom skupu u Čačku istakao da nikakve razlike nema među Dverima, Demokratskom strankom, Srpskom radikalnom strankom i drugima, jer svi vode politiku: „Mrzimo Vučića, ujedinićemo se i praviti Vladu“.

To bi bila Vlada protiv Srbije, ocenio je Vučić i poručio da ni po koju cenu neće praviti kompromise ni sa jednom od tih partija, jer „ne vredi nijedna fotelja obraza i budućnosti Srbije“, sa kojom on ne želi da se kocka.

“Svako ko ne izađe na izbore direktno glasa za prošlost – bilo za pljačkaške privatizacije, bilo za izolaciju Srbije. Ovo su izbori koji opredeljuju da li se Srbija vraća u prošlost ili ide u budućnost”, konstatovao je on.

Vučić je ukazao i da se njegovi politički protivnici prave važni i hrabri, pa su počeli da govore o tajkunima, ali da niko od njih ne sme da pomene Miroslava Miškovića i one koji su rušili bankarski sistem zemlje. “Zašto ne smeju – eno ih u redu kod njih, traže pare”.

Vučić je prozvao lidera DS Bojana Pajtića, ne pominjući njegovo ime, da je uvredio Slovake, zbog čega je Srbija ponovo na tapetu, pa se zato kao premijer danas morao izvinjavati Slovačkoj.

On je dodao, aludirajući na Sandu Rašković Ivić, da nam patriotske pridike drže oni koji su govorili da se u Srebrenici dogodio genocid, a jednom šibenskom listu su izjavili da je „hrvatska vojska imala pravo da upadne u Knin i uradi što je uradila“.

Lako je bukati, nikad ništa ne raditi, treba preuzeti odgovornost na sebe, naglasio je Vučić i opoziciji poručio da ovoj Vladi mogu predbaciti mnogo stvari, ali ne mogu lenjost, bahatost, korupciju i kriminal.

Tanjug/Zoran Žestić

Pozivajući na jedinstvo, jer je „u Srbiji uvek lakše mrzeti nego poštovati“, Vučić je poručio da se zemlja ponovo nalazi u nepovoljnoj političkoj situaciji, i to „taman kad smo pomislili da smo sve izazove, nestabilnosti i napade prošli“.

“Mnogi spolja bi želeli da nam Vlada ne bude jaka. Ako je Vlada slaba, mnogi faktori spolja moći će da utiču na vaše odluke. Zato napadaju Vladu sa svih strana”, upozorio je Vučić.

On je dodao da bi spolja hteli da Srbija ima Vladu koju mogu „da kao u lutkarskom pozorištu pomeraju gore-dole“, što sa sadašnjom ne mogu.

Čačani izviždali Velimira Ilića

Pre Vučića, na mitingu je govorio lider Nove Srbije Velimir Ilić, a njegov izlazak na binu, kao i deo govora, propraćen je zvižducima.

Tanjug/Zoran Žestić

Reagujući na to, Vučić je rekao da su izgleda neki iz zaboravili da je 2009. godine Ilić bio jedini koji je govorio da SNS može da upravlja zemljom i da „Toma Šumadinac“ može da bude predsednik.