Šešelj na mitingu u Pančevu: Razvalio sam Haški tribunal

N1

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je na stranačkom mitingu Pančevu da je “razvalio” Haški tribunal i osvetlao obraz više od 10.000 dobrovoljaca iz SRS-a koji su učestvovali u ratovima u bivšoj Jugoslaviji.

Osvrnuvši se na oslobađajuću presudu Haškog tribunala, Šešelj je rekao da to pokazuje da je održao zakletvu datu 2003. godine da će pobediti taj sud.

Šešelj je rekao i da je time odbranio „čast i obraz oko 10.000 dobrovoljaca SRS-a koji su se borili na svim frontovima“ kao i „ugled srpske nacionalističke ideologije i političkog projekta Velike Srbije“.

N1

Srbija, prema njegovim rečima, u Evropskoj uniji nema prijatelja i zato, kako je rekao, radikali nastoje da predstojeći izbori budu i referendum za EU ili Rusiju.

„U EU prijatelja nemamo i ničem dobrom ne možemo da se nadamo i zato mi srpski radikali nastojimo da ovi izbori budu svojevrsni referendum između EU i Rusije“, rekao je Šešelj na predizbornom mitingu u Pančevu.

Dodao je da radikali nastavljaju svoju borbu i polažu novu zakletvu da neće stati dok ne osvoje vlast u Srbiji i ne otarase EU i NATO pakta i izvrše integraciju sa Rusijom.

Na mitingu u centru Pančeva okupilo se oko 1.500 članova i simpatizera radikala koji su nosili srpske i stranačke zastave i uglavnom skandirali „Pobeda, pobeda“ i „Srbija – Rusija, ne treban nam Unija“.

Iz Pančeva izveštava Jovana Štetin: