Ljubivoje Ršumović gost Novog dana

Vesti 01. apr 201615:16 > 15:19
N1

Šta deca čitaju? Kakva je ponuda za najmlađe? Svetski dan dečije knjige, 2. april, povod je da o toj temi razgovaramo sa Ljubivojem Ršumovićem, poznatim dečijim pesnikom i piscem.

Predstavljamo Ršumovićevu knjigu „Kuća sa okućnicom“ se sastoji od 15 sonata i 15 kratkih priča u kojima autor predstavlja svoje detinjstvo, mladost i zavičaj, i podseća na izgubljene vrednosti.

Gost rubrike „prelistavanje štampe“, u kojoj komentarišemo aktuelnosti, biće novinarka i kolumnistkinja lista „Danas“ Safeta Biševac.

Može li korišćenje ćirilice u tržišnim komunikacijama da pospeši rast privrede i na koji način? Dokle se stiglo u sprovođenju društvene akcije koja je tim povodom pokrenuta? To je naša tema jutra o kojoj razgovaramo sa marketinškim ekspertom Žozefom Lončarom. 

Broj osoba kod kojih je dijagnostikovana HIV infekcija u Srbiji, tokom 2015. godine je za 37 odsto veći nego 2014. Odakle ovakva slika i kakva je situacija u regionu? Gošća Novog dana sa kojom razgovaramo o ovoj temi je doktorka Dubravka Salemović sa Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Uživo smo na finalu internacionalnog takmičenja „Najbolji muzički um“. Najbolje od ukupno 44 finalista očekuju vredne edukativne i izdavačke nagrade.