Vučić opomenuo niške naprednjake: Popravite se ili letite!

Vesti 01. apr 201618:55 > 18:59
Tanjug/Zoran Žestić

Danas je u Nišu održan miting Srpske napredne stranke na kojem je govorio i lider stranke Aleksandar Vučić. On je iskoristio priliku da niškim naprednjacima uputi poruku: “Ili se popravite, ili će svi da lete!”

Prema Vučićevim rečima, niko iz Niša nije govorio na mitingu i to je bio njegov odgovor na sve njihove svađe u protekle dve godine.

„Nisu malo radili, ali umesto da su brinuli o narodu, brinuli su o svojim svađama i ovo im je psolednja opomena. Ili će da se poprave ili će svi da lete”, poručio je Vučić lokalnim funkcionerima SNS-a.

On je istakao da su izbori važni jer nikada nije bilo više različitih interesa koji su se okupili da se promeni put Srbije, da ona ne bude stabilna zemlja, da ne ide sigurnim putem napred. Moj odgovor njima je: „U redu, imate pravo da mrzite, ali ko god mrzi to ga muči i izjeda“, rekao je Vučić.

“Ovo su veoma neizvesni izbori, nemojte da imate iluzija, nikakvih razlika između njih nema. Da bismo mogli da im se suprotstavimo demokratski i zakonski moramo da se ujedinimo i pokažemo da ne mogu da pobede normalnu, prostojnu, uređenu i modernu Srbiju”, poručio je on.

Ponavlja da je pred Srbijom jednostavan izbor – ili ste za prošlost ili za budućnost. “Da li ste za one koji su učestvovali u pljačkaškoj privatizaciji kojom su ojađena sva niška preduzeća, ili za one koji jedino umeju da kažu – glasajte za nas, mi mrzimo Evropu, ali će sve da bude lepo”.

Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je podsetio da se od Srbije ultimativno tražilo da izruči lidera SRS Vojislava Šešelja, napominjući da bi neki drugi to uradili odmah „ne bi li se dodvorili“. “Šta god mislio o Šešelju, naš je posao da štitimo prava svakog građanina Srbije. Kod mene nema nikakve mržnje, neka je živ i zdrav Srbiji i svojoj porodici i dobro je da se vlada dostojanstveno ponela”, rekao je on.

Njegova politika, međutim, je nešto drugo, protiv toga ćemo da se borimo, jer želimo Srbiju budućnosti, uglednu, u kojoj će deca da imaju budućnost, kazao je Vučić.

Želimo Srbiju koja će umeti da zaštititi interese RS, da se izbori za Srbiju u UN, UNESKO, hoćemo Srbiju na putu ka EU, ali koja ima najbolje odnose sa Ruskom federacijom, naglasio je predsednik SNS.

Mi želimo da sačuvamo mir i stabilnost u regionu, ali da nikome ne damo na našu Srbiju, poručio je Vučić i istakao da je prioritetni zadatak popravljanje životnog standarda.