Kosovo: Bačena bomba na dvoranu gde treba da govori Vučić

Vesti 03. apr 201607:59 > 08:00
N1

Na sportsku dvoranu u Zubinom Potoku na Kosovu, u kojoj danas treba da govori premijer Srbije Aleksandar Vučić, rano jutros bačena je bomba i pucano je iz automatskog oružja, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je novinarima u Leposaviću rekao da je u eksploziji oštećen jedan automobil, kao i da su pronađene čaure automatskog naoružanja, dodavši da se današanja Vučićeva poseta Kosovu za sada odvija po planu.

„Konačna odluka biće doneta u dogovoru sa našim specijalnim snagama bezbednosti, koje su ovde razmeštene“, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poseta premijera Kosovu počela je obilaskom pogona rudnika Trepča flotacija u Leposaviću.

Vučić je poručio onima koji su, kako je rekao, pokušali da ga zaplaše bombama i pucnjima da samo jaka Srbija može da zaštiti svoje interese na Kosovu. 

„Svoje interese možemo da zaštitimo samo ako imamo prijatelje i u Briselu, i u Berlinu i u Moskvi, kazao je Vučić i istakao da treba stvari rešavati političkim načinima, a ne poput nekih koji bi, kako se izrazio, sve „sekli“.

N1

Vučićeva poseta Kosovu prvobitno je bila planirana za 27. februar, ali je odložena. Samo dan pre najavljene posete u kosovskom parlamentu za predsednika Kosova izabran je Hašim Tači.

Vučić, prema planu posete, treba da obiđe i manastir Banjsku, Kosovsku Mitrovicu, Gazivode, a poseta treba da se završi mitingom u Zubinom Potoku.

Posetu premijera organizovano prati veliki broj medijskih ekipa. Ipak, kako je planirano, Gazivode će sa premijerom moći da obiđu samo ekipe novinske agencije Tanjug, Radio-televizije Srbije i TV Most.