Božović: Vratićemo penzije; Jovičić: DS proneverio penzije

Vesti 03. apr 201612:22 > 12:23
N1

Funkcioner Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da će prvi zakon koji će ta stranka doneti ako dođe na vlast, biti zakon o vraćanju penzija. Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić odgovorio je da je Demokratska stranka proneverila penzije tokom korupcionaških afera.

On je ocenio da je predsednik Partije ujedinjenih penzionera Milan Krkobabić izjavom da penzija možda neće ni biti ako penzioneri ne glasaju za Vučića pokazao da mu je briga o penzionerima paravan za „otimanje funkcija“.

„Živeti normalno podrazumeva da niko ne može da otme nečiju privatnu imovinu koju je sticao celog života. Živeti sad, da se penzije vrate odmah. Prvi zakon koji će DS doneti je zakon o vraćanju penzija penzionerima. Demokratska stranka je 2000. godine vec jednom vratila penzije, uradiće to ponovo“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Funkcioner SNS Aleksandar Jovičić kaže da je DS proneverila penzije tokom korupcionaških afera.

„Ono što su penzioneri za svoga veka vrednim radom stekli, oni su proćerdali i proneverili u moru korupcionaških afera. Potom su, u pokušaju da kupe socijalni mir i naklonost građana, pred izbore zadužili državu po katastrofalnim kamatnim stopama, ne mareći kakve će to posledice imati po našu privredu“, naveo je Jovičić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da današnja izjava funkcionera DS Balše Božovića o tome da će ako DS dođe na vlast doneti zakon o vraćanju penzija na nivo pre smanjenja predstavlja „jeftinu demagogiju DS, koju su građani u prošlosti papreno platili“.