LDP: Bomba u Zubinom Potoku izraz politike ekstremizma

Vesti 03. apr 201617:38 > 17:40
N1

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je bacanje bombe na salu u kojoj je trebalo da se održi miing Srpske napredne stranke, izraz politike ekstremizma, saopštio je LDP.

„Ta politika svoj smisao postojanja i jedini način preživljavanja nalazi u buđenju istog takvog ekstremizma na drugoj strani i sprečavanju svakog dijaloga ili dogovora koji bi omogućio drugačiju budućnost za narode regiona“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, kosovske vlasti treba da nađu i kazne počinioce, a srpske ne treba da pokleknu iskušenjima da se okrenu „raspaljivanju starih mržnji i nacionalne isključivosti u predizborne svrhe“, navodi se u saopštenju.

„Zvanična politika Srbije mora da počne da traži nove načine saradnje i razumevanja sa zemljama iz okruženja, ali i da prestane da vodi politiku čiji je smisao u saplitanju svakog pokušaja da Kosovo postane normalno društvo“, rekao je Jovanović.

Kako je ocenio, trajni mir, stabilna bezbednosna situacija i ekonomski razvoj desiće se kada „svi zajedno budemo živeli u integrisanom i pacifikovanom regionu“.

U suprotnom, „ako se ostvare ideje ekstremista, imaće samo jedan rezultat – potpunu, sporu propast oba društva, davljenje u sopstvenim mržnjama i nesposobnosti da se shvati druga strana, prioriteti, da se na funkcionalan način bude deo sveta“, naveo je Jovanović u saopštenju.