Urednica iz "Kurira": Vesti o zločinima se najviše čitaju

N1

Vest o smrti Jelene Marjanović od jutros je na naslovnim stranama svih dnevnih novina. Urednica političke rubrike dnevnog lista "Kurir" Jelena Velinović kaže da su vesti o zločinima najčitanije, i da ova priča zaslužuje naslovnu stranu.

„To zaslužuje naslovnu stranu, iako neki kritikuju da je to potresno, to je najčitanije. Ovo je monstruozni zločin. Mnogo ljudi je saslušano„, kaže Jelena Velinović.

Urednica političke rubrike dnevnog lista „Kurir“ je rekla da je sada promenjen zakon, tako da policija može da reaguje tek 24 sata posle nestanka osobe. Ona navodi da je redakcija „Kurira“ reagovala ranije i da su objavili na sajtu da je Marjanović nestala. Ona objašnjava da postoje informacije koje se tiču ovakvih zločina koje neće objaviti.

„Nešto što je intimno i tiče se maloletnika, nešto što može da potrese – nećemo objaviti“, rekla je Velinović.

Govoreći o jučerašnjem napadu na halu na Kosovu gde je kasnije u toku dana govorio Aleksandar Vučić, Velinović kaže da su oni u početku verovali da se radi o terorističkom napadu, što je kasnije demantovao sam premijer.

„Pojavljuje se spekulacije da je reč o kriminalnim grupama, kojima nije bitno ko govori na Kosovu. Postoje dve strane istine“, kaže Velinović.

„Savez Tadić-Jovanović-Čanak čudno deluje“

Govoreći o savezu Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, koji izlaze u okviru jedne liste na predstojećim izborima, ona kaže da joj to „čudno deluje, pogotovu što se tiče Čanka“. 

„Interes ih je povezao. Tadić i Jovanović se pojavljuju zajedno, dok Čanka nema.  Pitanje je koliko će to da opstane“, kaže Velinović.