Stefanović: Da drugi imaju naše standarde prema manjinama…

Vesti 04. apr 201614:16 > 14:17
N1

Presuda Vojislavu Šešelju podigla nove tenzije na relaciji Hrvatska - Srbija. Najava hrvatskog ministra spoljnih poslova Mire Kovača kako bi Hrvatska mogla uslovljavati zaključivanje pregovora Srbije o članstvu sa Unijom ukoliko Beograd ne osigura prava hrvatskoj manjini, zasad nije izazvala ozbiljnije reakcije.

Pojedini srpski funkcioneri odbili su da govore o toj temi, pa je sve ostalo na komentaru ministra policije Nebojše Stefanovića.

„Ovde postoje izbori za Savete nacionalnih manjina, što ne postoji nažalost nigde u regionu na takav način, i voleli bismo kada bi i druge zemlje, pogotovo članice EU, postigle te standarde koji postoje prema manjinama u Srbiji. A ne da traže, iako to nisu u svojoj zemlji postigli, dodatna uslovljavanja za Republiku Srbiju. Dakle, neka oni vode računa o Srbima i srpskom narodu u Hrvatskoj, mi ćemo voditi o svakom narodu i nacionalnoj manjini u Srbiji, kao što to i do sada činimo… I nema nijedne primedbe bilo koje nacionalne manjine da u Srbiji nema ista prava kao većinski narod“, rekao je Stefanović.