Zukorlić: Zaživelo pomirenje

Vesti 04. apr 201614:48 > 14:49
N1

Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je u ponedeljak da ima utisak da je iideja o pomirenju, koju šalje tokom predizobrne kampanje zaživela.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da sebe nakon izbora vidi u Skupštini Srbije i da će poverenje koje dobije od gradjana iskoristiti da principijelno zastupa njihovu volju.

„Izborni rezultat ne želim da prognoziram, ali ako dobijem puno glasova biću opterećen, ali će narodu biti lakše. U suprotnom, ako dobijem manje glasova, ja ću biti rasterećen, ali verujem da će narodu biti teže“, naveo je Zukorlić.

Bivši sandžački muftija ne isključuje učešće u izvršnoj vlasti nakon izbora, ali samo ukoliko je moguće postizanje dogovora koji će biti u duhu političkih principa koje zastupa i koji je u korist Bošnjaka.

On je dodao da u predizbornoj kampanji njegova lista neće lepiti plakate, iako će to biti nauštrb izbornih rezultata i pozvao političke oponente da ni oni to ne čine.

Zukorlić će biti nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i na lokalnim izborima u Novom Pazaru, ali to, kako je rekao, ne znači da je on kandidat za gradonačelnika.