Zaharijev SNS-u: Okanite se ćorava posla, pobediće narod

Vesti 05. apr 201618:34 > 19:37
N1

Kako je benzinska pumpa u Bosilegradu postala prva i jedina tema u predizbornoj kampanji? Dok predsednik opštine proziva SNS da štiteći svog člana koji je kupio samo deo pumpe pokušava da otme imovinu građana, iz drugog tabora stižu optužbe na račun Zaharijeva, koji je na čelu Bosilegrada već 15 godina.

Šta je u Bosilegradu čije – odgovor zavisi od toga koga pitate.

“Da li bi vi kupili objekat od 32 kvadrata na pumpi? Ja sam kupio celu pumpu a ne objekat od 32 kvadrata”, izričit je privatnik Stefan Kostov, inače potpredsednik opštinskog odbora SNS-a.

Odgovara mu Vladimir Zaharijev pokazujući papire: “Zaključkom suda prodaje se nepokretnost površine 32 metra kvadratna”.

Ono što smatraju svojim, odnosno, za šta kažu da imaju papire, danas su ogradili. Spor je do sada stigao dotle da korist od pumpe nema niko. Bez struje ne može da radi pa je ispred red vozila javnih preduzeća. Tenderi su završeni, a svi se gorivom snabdevaju preko NIS-a.

Vladimir Kostov, direktor Doma zdravlja kaže da njihove službe ne mogu da se snabdevaju gorimo. “Svakog dana imamo veliki broj pacijenata ka unutrašnjosti Srbije i velikim kliničkim centrima kao što su Niš, Beograd, zdravstveni centar Vranje. Radi se, uglavnom, o teškim pacijentima kojima je neophodno trenutno zbrinjavanje”.

Stefan Kostov je juče bio na izvršenju koje je obezbeđivala brojna policija. Tada građani nisu mogli ni da priđu do pumpe, danas ne može on. Zatekli smo ga ispred prostorija SNS-a.

“Stranka ništa ne pomaže, politiku ne mešamo. Ja sam preduzetnik i bavim se proizvodnjom nameštaja, imam 60 radnika u firmi ‘Hrast’. Ovo sam kupio slučajno”, ističe.

Kostov kaže da Zaharijev brani svoj interes, a on odgovara da brani pumpu koja je radila 43 godine.

“Treba da idem u Surdulicu, da se razvija crna berza, flaše? Zašto? Da bi pobedili u Bosilegradu? E, pa okanite se ćorava posla, nema toga ovde u Bosilegradu. Pobediće opet narod!”, kaže Zaharijev, koji opštinu vodi 15 godina.

Iako se ovaj spor u kome za sada svi gube trenutno rešava pred sudom u Vranju, u Boosilegradu veruju da je rešenje u politici. Ko dobije pumpu, dobija izbore. Na ovom slučaju se odmeravaju i snage i uticaj.