"Preventivno" legitimisanje osobe koja je dobacivala Vučiću

Vesti 06. apr 201612:03 > 12:08
Tanjug/Oksana Toskić

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je policija juče na skupu u Pančevu legitimisala jednu osoba zbog dobacivanja premijeru, ali da je on nakon incidenta pušten i nije zadržan.

„On je samo legitimisan radi utvrđivanja identiteta, a stranačko obezbeđenje ga je samo zaštitilo da mu se nešto ne desi od strane od onih kojima se to ne sviđa, koji su učestvovali na skupu“, rekao je on.

Na pitanje zbog čega je građanin koji je dobacivao premijeru legitimisan i da li je protivzakonito vikati na mitinzima, Stefanović kaže da je to bilo preventivno.

„Ako postoji osoba koja za vreme nekog protesta pojavi i može vikom ili bukom da se kasnije sumnjiči za kršenje javnog reda i mira, dužnost je policije da utvrdi identitet. Ili ako to lice sutra želi nešto da prijavi, dobro je da policija zna da se to dešava, i to je policijsko ovlašćenje koje mora da se sprovede“, naglasio je Stefanović.

Podsetimo, govor lider naprednjaka Aleksandra Vučića juče na mitingu u Pančevu nakratko je ometen povikom iz mase: “Gladni smo! Predsedniče, gladan ti je narod!”.