Levica Srbije traži odgovore o privatizaciji Luke Novi Sad

Vesti 06. apr 201615:27 > 15:32
N1

Levica Srbije zatražila je od Ministarstva privrede, novosadske gradske vlasti i rukovodstva Luke Novi Sad da odmah upoznaju javnost sa detaljima vezanim za najnoviji pokušaj privatizacije te luke.

„Nedopustivo je da privatizacija jedine državne luke prolazi u senci izborne kampanje i pod nerazjašnjenim okolnostima, kao i bez objašnjenja zbog čega preduzeće koje dobro posluje ulazi u proces privatizacije“, rekao je kandidat Levice za gradonačelnika Novog Sada Dragan Maksimović.

Maksimović je upitao da li neko dešavanjima u izbornoj kampanji pokušava da prikrije ono što se dešava u Luci Novi Sad. 

„Veoma je indikativno to što direktor Luke i dalje ne govori o ovom slučaju i nema komentar“, kazao je on i upitao da li je uopšte rukovodstvo Luke Novi Sad za privatizaciju i da li je neko pitao radnike podržavaju li privatizaciju. 

„Pošto je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da se u dobroj meri slaže sa odlukom o privatizaciji, moramo da čujemo koja je to manja mera u kojoj se ne slaže i zbog čega. Zahtevamo da se gradonačelnik izjasni i jasno kaže šta misli o ovome“, kazao je Maksimović. 

Kandidatkinja Levice za odbornicu u Skupštini Novog Sada Jovana Mušicki rekla je da se 40 odsto ukupnog izvoza žitarica odvija preko Luke Novi Sad i da to preduzeće posluje bolje od svih drugih luka na teritoriji Srbije zajedno.