Upoznajte Pančevca koji je Vučiću doviknuo da je gladan

Vesti 06. apr 201618:18 > 18:24
013info

Ko je čovek koji je na jučerašnjem mitingu Srpske napredne stranke dobacivao dok je predsednik te partije Aleksandar Vučić govorio na bini? I šta se zaista dogodilo posle? Za policiju, to je bilo rutinsko legitimisanje. Nezaposleni bravar iz Pančeva Ljubomir Stejić tvrdi da nije želeo da propusti priliku da se obrati lideru naprednjaka.

Ljubomir za internet portal „013info“ kaže da je odveden u policiju nakon što je lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću, na mitingu naprednjaka u Pančevu, doviknuo da mu je narod gladan.

„Odveli su me do policije, oni su me tamo priveli, legitimisali su me, došao je čak i načelnik SUP-a, pitao me je nešto šta to radim, ja sam u principu krenuo da platim račune, krenuo sam do pošte, ali me je toliko revoltiralo što sam se uzajmio 7.000 dinara, da mi ne bi isključili internet, da mi ne bi isključili struju, telefone”, navodi on.

Policija je, kaže Ljubomir, bila kulturna prema njemu pa su ga na kraju i sproveli do pošte da plati račune.

Resorni ministar Nebojša Stefanović objašnjava da je legitimisanje u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

„On je samo legitimisan od strane policije, da se utvrdi identitet te osobe, i zaštićen je od strane stranačkog obezbeđenja da se njemu nešto ne bi dogodilo od strane bilo koga kome se to ne sviđa na tom skupu. Nakon samog legitimisanja, policija ga je odmah pustila, dakle, nije bio zadržan nijednog trenutka”, navodi Stefanović.

Niko čoveka koji je dobacivao nije ni pipnuo, tvrdi premijer Vučić, koji smatra da bi televizija N1 u suprotnom, “štampala plakate”.

„Ja sam samo rekao – da se bilo kome bilo šta desilo, da sam siguran da biste odštampali i plakate”, rekao je Vučić, a na primedbu novinarke N1 da naša televizija nije stranka, pa da štampa plakate, lider naprednjaka je odgovorio: “Nisam govorio kao stranka, nego kao televizija, da objasnite narodu kakav sam ja zločinac i zlikovac, šta sve radim protiv nekih dobrih građana”.

Nakon što mu je ukazano da svojim rečima etiketira televiziju N1, Vučić je rekao: “Izvinite, molim Vas, ako sam to uradio – oprostite mi”.

Ljubomir kaže i da je Vučiću ostao dužan još jednu rečenicu – koju nije viknuo jer ga je sprečilo stranačko obezbeđenje: “Kada je rekao, znam prijatelju, da postoji glad u Srbiji, da je nemaštila, rekao sam mu – Ne, ne znate predsedniče, sit gladnom ne veruje!”