Mihajlović: Srpske firme će graditi autoput Niš-Merdare

Vesti 07. apr 201615:24 > 15:26
Tanjug/Nemanja Jovanović

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da će gradnja autoputa Niš-Merdare-Priština, koji će prolaziti kroz Kuršumliju, početi 2017. i da će taj posao vredan više od pola milijarde evra raditi srpske firme.

Ona je na predizbornom skupu u Kuršumliji kazala da će izgradnjom tog autoputa koji će prolaziti kroz Kuršumliju i Prokuplje biti otvorena nova radna mesta.

„Važni su nam strateški projekti koji od Srbije čine čvorište zemalja Zapadnog Balkana. Autoput Niš-Merdare prolazi kroz Prokuplje i Kuršumliju i doprineće razvoju tog dela Srbije. Autoput Niš -Merdare biće dug 77 kilometara, a ukupna dužina od Niša preko Prištine do Drača u Albaniji je 384 kilometara“, rekla je Mihajlović.

Ona je obećala građanima Kuršumlije da će biti završen i projekat za izgradnju brane u Selovi na Toplici, kao i da je novac za tu branu već obezbeđen.

Kako je rekla, u periodu 2015-2016. biće izdvojeno ukupno 156 miliona dinara samo u puteve na teritoriji Kuršumlije, a za ceo taj Toplički okrug za dve godine oko pola milijarde dinara.

„Ništa se ne radi u četiri oka, sve radimo preko tendera“, kazala je Mihajlović.

Radikali pokušali da prekinu okupljanje u Žitorađi

Pristаlice Srpske radikalne stranke pokušаle su dа prekinu predizborno okupljаnje Srpske napredne stranke u Žitorаđi, saopštila je pres služba Zorane Mihajlović.

„Tokom obrаćаnjа Mihаjlović u centru Žitorаđe više аutomobilа trubilo je ističući obeležjа SRS, prolаzeći pored nekoliko stotinа okupljenih grаđаnа i simpаtizerа SNS, koji su im odgovorili mаhаnjem zаstаvаmа SNS i Srbiji“, navodi se u saopštenju pres službe Zorane Mihajlović.

Mihаjlović je građanima Žitorаđe rekla dа su se supаrničke strаnke u toj opštini ujedinile protiv liderа SNS i njenog liderа Aleksаndrа Vučićа.