Kozarev: Priština ne može da uslovljava Beograd

Vesti 07. apr 201616:12 > 16:14
N1

Kosovo ne može ničim da uslovljava osnivanje Zajednice srpskih opština, pogotovo ne sprovođenjem sporazuma o telekomunikacijama, čija je primena blokirana nekonstruktivnošću Prištine, izjavio je zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Politika Prištine, osim što je neiskrena i nekonstruktivna, ovakvim porukama postaje i potpuno besmislena, smatra Kozarev.

On je napomenuo da Sporazum o telekomunikacijama nije sproveden jer Priština nije stvorila uslove za rad MTS kompanije na Kosovu i Metohiji, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kada to bude učinjeno, dobiće, kako je dogovoreno, na korišćenje još jedan pozivni broj za teritorijalnu oblast u Srbiji, napomenuo je Kozarev.

Telefonski saobraćaj između centralne Srbije i Kosova i Metohije će se i tada odvijati bez pozivnog broja i po lokalnoj tarifi, a gospođa Tahiri treba samo da pročita sporazum koji je potpisala i sprovede ga, naveo je Kozarev.

On je ocenio i da ta pitanja nemaju nikakve veze sa preuzetom obavezom da se stvore uslovi za formiranje Zajednice srpskih opština.

Za nas je formiranje Zajednice srpskih opština osnovni razlog učešća u dijalogu, a rok za izradu njenog statuta bio je 25. decembar prošle godine, istakao je Kozarev..

Kada Zajednica srpskih opština bude formirana, njen Sekretarijat će, u skladu sa sporazumom o telekomunikacijama, biti dostupan na pozivnom broju +381, zaključio je Kozarev.