Šešelj preti da će uhapsiti Nikolića i Maju Gojković

Vesti 07. apr 201620:30 > 20:32
N1

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će ta stranka, ako osvoji vlast na predstojećim izborima osloboditi sve siromašne zatvora i u njih smestiti političare kriminalce i njihove tajkune, kao i da će znatno povećati penzije.

Šešelj je na predizbornom mitingu SRS, pred oko 1.500 pristalica iz Jablaničkog okruga rekao da danas u Srbiji najviše kriminalaca ima među političarima.

„Hapsićemo sve one koji su izručivali Srbe Haškom tribunalu, i kriminalce, pre svega, među političarima na čelu sa Tomislavom Nikolićem i Majom Gojković…zatvore ćemo napuniti sa kriminalcima, političarima i njihovim tajkunima“, kazao je on.

Šešelj je obećao i da će odmah po preuzimanju vlasti znatno povećati penzije dodavši da će „ako Vučić (premijer i lider Srpske napredne stranke Aleksandar) izgubi, penzije biti veće“.

„Odmah ćemo skinuti s budžeta sve nevladine organizacije i 200 državnih agencija čiji direktori primaju plate po 200.000 dinara, a nećemo otpuštati u javnom sektoru, ni one koje su primale dosmanlije, ni one koje su primili naprednjaci“, istakao je on.

Šešelj je kazao da je naprednjačka vlast za četiri godine zadužila Srbiju za dodatnih 10 milijardi evra i da su priče o državnom suficitu „priče za malu decu“

 Okupljeni su skandirali „Vojo Srbine“, „Voja pobednik“, a zviždali su na svaki pomen vlasti i čelnika srpske opozicije i pokojnog premijera Zorana Đinđića.