Stefanović: Istraga o ubistvu Dade Vujasinović predugo traje

Vesti 08. apr 201614:13 > 14:15
N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da predugo traje rasvetljavanje smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović, jer su se navršile već 22 godine od tada i dodao da ranije vlasti treba pitati zašto je tako.

Ne mogu ja da odgovorim ko je godinama opstruirao istragu. To je pitanje za one koji su godinama pre nas bili na vlasti, izjavio je Stefanović, prilikom posete Domu penzionera na Voždovcu, povodom pitanja Nezavisnog udruženja novinara Srbije ko je opstruirao istragu o ubistvu Vujasinović.

Stefanović je izjavio da bi oni koji su godinama bili na ključnim funkcijama u tužilaštvu, Ministarstvu pravde, policiji, trebalo da odgovore zašto nisu uradili svoj posao, ali da će sadašnji organi nastaviti da rasvetljavaju slučajeve stare puno godina.

Na pitanje šta se dešava sa dokazima upućenim Nacionalnom forenzičkom institutu u Hagu na superveštačenje, Stefanović je rekao da, što se tiče ubistva Vujasinović, ne bi izlazio sa podacima koji su trenutno u rukama tužilaštva, jer ne želi da rizikuje da eventualno naškodi istrazi.

Uveren sam da će se i tužilaštvo oglasiti povodom ovog slučaja čije rasvetljavanje predugo traje, dodao je on.

NUNS je u saopštenju naglasio da neće prestati da zahteva da policija, tužilaštvo i pravosuđe Srbije konačno razreše ovaj zločin i Dadinog ubicu izvedu pred lice pravde.

Od nadležnih državnih organa zahtevamo i da utvrde i javno saopšte ko je svih ovih godina opstruirao istragu, skrivao zločince i duže od dve decenije držao javnost u zabludi da se novinarka ubila, napomenuo je NUNS.