Vasin: Ko je kandidat SNS-a za pokrajinskog premijera?

Vesti 15. apr 201611:11 > 11:14
N1

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i kandidat te stranke za predsednika vojvođanske vlade Miroslav Vasin pozvao je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da kaže ko je njen kandidat za pokrajinskog premijera i predložio javni duel.

Vasin je u pisanoj izjavi ocenio da je Vojvodina preplavljena plakatima i bilbordima s likom predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, a da od vojvođanskih kadrova SNS-a nema ni traga, ni glasa.

„Zato i pozivam da prestanu da se kriju iza Vučića, neka izađu u javnost i predstave se. Pozivam SNS da kaže ko im je kandidat za predsednika Pokrajinske vlade, bez obzira da li će to biti Maja Gojković, Igor Bečić, Marijan Rističević ili Aleksandar Martinović, kako bih znao koga da pozovem na javni duel“, naveo je Vasin.

On je ocenio da je lider SNS-a i premijer Srbije Aleksandar Vučić raspisao parlamentarne izbore sa osnovnom namerom da umanji značaj pokrajinskih izbora, kako se ne bi pričalo o Vojvodini nego o republičkim temama.

„Potpuno svestan tačnosti tvrdnje da je ‘od SNS-a jedino gori SNS u Vojvodini’, Vučić sve čini da pokrajinske izbore pretvori u referendum o sebi“, dodao je Vasin.

SNS: Vasin da se spremi za duel sa pravosudnim organima

Srpska napredna stranka poručila je Vasinu da se on i ostali funkcioneri DS u Vojvodini „spreme za duele sa pravosudnim organima“.

„SNS predlaže vojvođanskim funkcionerima DS, koji su svoju političku karijeru obeležili kršenjem i nepoštovanjem zakona, da se spreme za duel sa pravosudnim organima, nakon što im građani pokažu koliko su oštetili i osramotili svoje političke i ljudske uglede“, navodi se u saopštenju SNS.

Odgovarajući na ovo saopštenje, Vasin je rekao da SNS u nedostatku argumenta koristi „eklatantan govor mržnje i preti pravosudnim organima, jer u svojoj bahatosti misli da su ti organi u njihovim rukama“.

„Umesto otrovnih reči, jednostavno odgovorite ko vam je kandidat za predsednika Pokrajinske vlade i da li ta ličnost sme da izađe na duel“, naveo je Vasin u novom saopštenju.