Balašević: Zbog Vučićevih izjava prete mojoj Bebi

Vesti 18. apr 201617:43 > 17:54
YouTube/Demokratska stranka

Pesnik i muzičar Đorđe Balašević stao je u odbranu kćerke Jelene Bebe Balašević, koja u poslednje vreme dobija pretnje smrću, i rekao da su i njemu svojevremeno kao i njoj sada, pretili nakon izjava Aleksandra Vučića.

„Jeste, ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe“, rekao je Balašević na video snimku koji je dostupan na društvenim mrežama.

On je podsetio da ga je svojevremeno jedan funkcioner „mladi ministar informisanja“ 1998. godine nazvao „jeftinom fukarom“ koja je išla u Sarajevo da peva za muslimane umesto da peva za srpsku decu.

Doživeo sam sada da i njoj prete smrću, i to posle izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvao jeftinom fukarom, a koji je u međuvremenu postao skupa fukara i koji je i sam otišao u Bosnu, ali se vratio brže nego što sam ja odande došao“, ispričao je Balašević.

Jelena Balašević prošle nedelje dobila je pretnje smrću zbog kritika upućenih vladi premijera Vučića koje su objavljene na tviteru, nakon čega je Vučić nju optužio za „rasizam i šovinizam“.

Balašević je rekao da to „seme mržnje“ koje se seje „teško može da nikne u zemlji kao što je Vojvodina“.

Za svoju kćerku je rekao da je mlada, talentovana žena koja bi sa svoja dva fakulteta htela da doprinese svome gradu i zemlji u kojoj živi.

Jelena Balašević je ministarka kulture u vladi u senci koju je napravila Demokratska stranka.

Balašević je rekao da je i on među onima koji su odavno „izgustirali“ DS, ali nisu izgustirali demokratiju.

„Ovo što se sada dešava nije stvar opstanka DS-a, već opstanka demokratije. Ovo su čuvari vatre kojima treba pomoći. Ne mešam se u politiku već dugo, ali demokratija u čitavoj zemlji je pala na cenzus“.

On je dodao da svojoj deci i unucima želi da u budućnosti nemaju pojma ko se sve bavi politikom.