Mišković dao iskaz u okviru istrage o napadu na Beka

N1

Vlasnik "Delte“ Miroslav Miškovića dao je izjavu u policiji u svojstvu građana, u sklopu istrage o pokušaju ubistva biznismena Milana Beka. Kako N1 saznaje, Mišković je ostao na salsušanju znatno kraće nego njegovi prethodnici i razgovor je bio više formalan, nego informativan.

Nakon šest javnosti nepoznatih osoba i biznismena Stanka Subotića Caneta, i Miroslav Mišković je dao iskaz u svojstvu građanina.

Kako N1 nezvanično saznaje, Mišković je ostao na salsušanju znatno kraće nego njegovi prethodnici i razgovor je bio više formalan, nego informativan. Iako se u javnosti spekulisalo da tužioca interesuju poslovne veze Miškovića i Beka u okviru privatizacije nekadašnjeg C marketa, nezvanično saznajemo da nijedno pitanje postavljeno Miškoviću nije bilo u vezi sa tim trgovinskim lancem.

Mediji prenose da je Mišković insistirao na prijateljskim odnosima sa drugim biznismenom.

Biće mu, kao i Subotiću, ponuđeno poligrafsko testiranje za koje je potreban njegov pristanak.

Zdenko Tomanović, advokat Milana Beka, juče je naveo da biznismen ne vodi svoju istragu o počiniocima i naručiocima. Takođe, i da je Milan Beko već tri puta iznosio svoja saznanja o događajima inspektorima MUP-a.

Deetalje pogledajte u prilogu novinara N1 Nikole Radišića.

Delta: Spekulacije nam otežavaju poslovanje

N1

Kompanija “Delta holding” je saopštila da stalni medijski napadi na Miškovića i tu kompaniju “ozbiljno ometaju rada jednog od najvećih poslovnih sistema u Srbiji”. Kako se navodi u saopštenju, samo u poslednja dva meseca, u tekstovima tabloida i izjavama političara, predsednik “Delte” doveden je u vezu sa pet međusobno nepovezanih događaja, među kojim i pokušaj ubistva poslovnog i ličnog prijatelja Milana Beka.

Podseća se i da je Mišković optužen za štrajk advokata Srbije i incident koji je na predavanju premijera Srbije Aleksnadra Vučića u Londonu izazvao Nikola Sandulović, a hotel Kraun plaza, u vlasništvu “Delta holdinga”, označen je kao mesto prisluškivanja premijera Srbije, iako su nadležne službe izvršile detaljnu proveru hotela neposredno pred konferenciju.

Dodaje se i da su Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku ponovo oduzeti pasoši uz optužbu da planiraju bekstvo iz zemlje, iako su u trenutku donošenje te odluke uz dozvolu suda već bili u inostranstvu, pa su tamo mogli i da ostanu.

Dodaje se i da će “Delta holding” i predsednik kompanije kao i do sada poštovati pravni poredak Srbije i u potpunosti sarađivati u istraživanju svake iznete sumnje. „Što se tiče ‘medijskih optužnica’, iskreno se pitamo ima li smisla demantovati spekulacije koje u sebi nemaju ni trunku realnosti“, navodi se u saopštenju “Delte”.