Vučić: Jankovića ne prisluškuju, Savamalu noću rušili idioti

Vesti 11. maj 201612:44 > 12:48
Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije razumeo da je zaštitnik građana Saša Janković tvrdio da je priskuškivan, ali da on odgovorno tvrdi da ombudsman nije priskuškivan.

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je sinoć u Pressingu televizije N1 da postoje sumnje da je prisluškivan tokom kontrole rada policije u vezi sa slučajem rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala. “Ako bi to bilo tačno, to bi zaista, zaista bilo krajnje neobično i teško ali ne bi bilo prvi put da tajne službe primenjuju posebne mere i metode prema Zaštitniku građana”, rekao je Janković.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da nije razumeo da je ombudsman tvrdio da je prisluškivan, ali da on tvrdi da zaštitnika građana niko nije prisluškivao. “On ima pravo i mogućnost da prikupi sve podatke i ustanovi da li je prisluškivan ili nije”, rekao je Vučić i dodao da je dobio čvrste dokaze da ombudsman nije prisluškivan.

Vučić je rekao da će, ako se ispostavi da nije u pravu, kompletan bezbednosni sektor biti smenjen.

Premijer tehničke Vlade je rekao i da ako se ispostavi da Janković nije u pravu, očekuje da čuje reč “izvinite”. “A ne ‘čuo se šum’, i moja tetka kada razgovara čuje šumove, i odmah mi kaže ‘mene prisluškuju’. Nadam se da ćemo jednom da čujemo reč ‘izvinite’. Mnogo toga sam pametnog i dobrog čuo od gospodina Jankovića i verujem da će tako biti u budućnosti”, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara N1 da li je pročitao izveštaj Saše Jankovića o kontroli rada policije u slučaju Savamala, Vučić je rekao da nije, jer je imao da čita mnogo drugih važnih izveštaja.

On je rekao i da ne želi da mu o fantomkama pričaju oni koji su slali Zemunski klan da pod fantomkama “preskaču ogradu, i hapse Slobodana Miloševića” i kojima su “fantomke bile osnovno sredstvo za rad”. “Za ovu vladu ne radi Zemunski klan, niti bilo koji klan”, poručio je Vučić.

Premijer je rekao i da u slučaju objekata u Savamali “nije reč o sirotinji”, i da tamo niko nije živeo, već da su mnogima ti objekti poklonjeni i da su korisnici tih objekata zarađivali veliki novac. Rekao je i da za srušene objekte postoje jasne odbijenice za legalizaciju.

Vučić je rekao da je siguran da država ne stoji iza rušenja objekata u Hercegovačkoj, a da je onaj ko stoji “kompletan idiot i treba da odgovara”. Dodao je da je trebalo da njega lično pozovu da učestvuje u “rušenju tog rugla gde su lopovi koristili narodnu imovinu”.

Vučić je rekao da je saglasan da je neprihvatljivo da vozila bez registarskih tablica i ljudi pod fantomkama ruše objekte tokom noći, već da je sve trebalo da bude urađeno tokom dana sa svim dozvolama i saglasnostima nadležnih organa.