Nastavljena nastava na Filozofskom fakultetu

Vesti 03. dec 201415:27 > 04. dec 2014 00:42
N1

Posle osam nedelja nastava na Filozofskom fakultetu u Beogradu je nastavljena. Časovi koji su izgubljeni tokom blokade biće nadoknađeni skraćenjem zimskog raspusta.

Studenti su od Saveta fakulteta i dekana dobili obećanje da će biti ispunjen njihovi ključni uslovi o upisu i polaganju ispita. O ostalim zahtevima, uprava fakulteta i studenti trebalo bi da otpočnu pregovore.

Pogledajte prilog Jelene Zorić.

Najavljen nastavak razgovora o preostalim zahtevima

Delegati Samoorganizovanog studentskog pokreta nastaviće u petak razovore sa Savetom Filozofskog fakulteta kako bi i preostali sutdentski zahtevi bili ispunjeni.

Delegati pokreta rekli su agenciji Beta da je ostalo da im se ispune zahtevi koji se tiču školarine, da cena boda bude smanjena sa 2.000 na 1.500 dinara, što troškove studiranja smanjuje za 25 odsto, da uslov za bužet ostane 48 bodova i da se povuku disciplinske prijave protiv učesnika studentskog protesta.

„Povlačenje disciplinskih prijava bio je jedan od naših uslova za prekid blokade fakulteta, jer te kolege, koji su nasumično izbarane, ne želimo da ostavimo na cedilu“, rekla je jedna učesnica protesta.

„Želimo da razgovaramo i o tome da se kvalitet obrazovanja i studiranja poboljša“, dodala je ona.